Игор Трпчески: „Духот на тишината”

300.00 din.

DOSTUPNO

Edicija: Jezik:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ova knjiga objavljena je kao nagrada autoru na osnovu konkursa 7. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala u Novom Sadu u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

***

Игор Трпчески, поетските искази ги гради нај директно со апсо лутна и целосна отвореност. Отвореност која суптилно се движи низ исповеста, исповеста тоа бескрајно звездено ткаење во нас од праисконот до денес. Исповеста како алхемиски еликсир на осаменоста на таложена низ најдлабоките кристали на душевното и чувственото.

Владо Ѓоревски – РАФИК

Не занимавајте се со многу работи, оти може да се случи да заборавите чиј живот живеете. Тоа е она што во оваа збирка поезија и песни е извонредно силно. Одбивањето да се раздава. Потрагата по себе која е најдена и сочувана внатре во таа внатрешна мелодија.

Ферид Мухиќ

Edicija:

POEZIJA

Obim:

64 str.

Povez:

broširani

Format:

21 cm

Godina izdanja:

2017

ISBN:

978-86-6029-310-9