Radovan Vlahović: „Bolesnička soba broj 3”

400.00 din.

DOSTUPNO

Edicija:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovija knjiga pesama, ovog zrelog i samosvojnog pesnika, pod naslovom Bolesnička soba broj 3, versički artikuliše i invocira ne samo temu već i psihopoetički status pojedinca u (sopstvenoj) bolesti i na tragu je onih ostvarenja u savremenoj srpskoj poeziji koja čine dela Stevana Raičkovića Pesme o crnom Vladimiru, ili, pak knjige Adama Puslojića, Miloša Komadine, Milana Đorđevića, Enesa Halilovića. Bez okolišanja se može konstatovati, da su savremeni srspki pesnici, vrlo ubedljivo ali i originalno, znali da se nose s temom bolesti, u stilsko značenjskoj konstektualizaciji u rasponu od duboko ličnog pročišćenja do različitih, učitanih ili transponovanih analogija – od antike do angažovanog verizma.

Radivoj Šajtinac

Očigledno, Vlahović, natapa liriku kolokvijalnim govorom, dovoljno jasno, da smeškaš se u snu/ simbolima novih slika i time otvara novu šansu, posve narativne poetike, koja ume da bude opasno zavodljiva.

Milutin Ž. Pavlov

Svet se u „Sobi broj 3“ deli na pacijente i ostatak banatskog sveta. Tampon ili katalizator je Radovan Vlahović jer je pesnički subjekat sav stao u njegovu nestrpljivo nasrtljivu senku.

Miljurko Vukadinović

Verujte mi, Radovan Vlahović nije pesnik. Radovan Vlahović je lekar koji leči od ovog života i vodi Vas u život večni.

Živica Brusin

Edicija:

POEZIJA

Obim:

112 str.

Povez:

broširani

Format:

21 cm

Godina izdanja:

2014

ISBN:

978-86-6029-170-9