Danijela Milosavljević: „Ždral”

800.00 din.

DOSTUPNO

Edicija:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tridesetak proznih tekstova, koji se iz jednog u drugi preno­se, nastavljaju i menjaju temom i izrazom, realnim, bajkovi­tim, filigranskim vezom, lirskim, starodrevnim, putopi­snim, umereno feminističkim, odlikuju se skrivenim ali bitnim podtekstom, koji autorku oslobađa od raspriča­no­sti, ali i od nedorečenosti. Naizgled započevši iz sredine ili samog finala događaja, zgode, situacije ili aksiden­ta, poetsko-prozni fragmenti sna i jave, uz diskretnu poentu, produžavaju trajanje u svesti, iskustvu ili emociji onih koji će ih čitati.

Zoran SLAVIĆ

Priče nisu feljtonističke, već su u dosluhu sa realnom ži­votnom stvarnošću, ali i sa prelepom imaginacijom spi­sateljice, koja želi da je dohvati. Tematski i idejno razno­rodne. Imaju razrađenu fabulu, kompoziciju i dinamiku, koji odgovaraju ovom proznom žanru. Fond reči odiše bogat­stvom. Svaka priča donosi Slike sa izložbe, jer su detalji verno, pažljivo i strpljivo napisani… Lep dar zapažanja je, na momente, prožet maštom i lirskim osećanjima.

Mirjana ŠTEFANICKI ANTONIĆ

Još od pradavnih vremena ljudi su bili fascinirani le­potom ždralova i njihovim spektakularnim svadbenim ple­­som, pa tako im nije odolela ni naša spisateljica. Jer: Ži­vot je taj koji nas neprestano lomi, a mi smo ti koji bira­ju da budu običan papir ili ždral (…) Ždral kao simbol šta može­­mo da učinimo sa svojim životima… Da li let ili pad?

Zoran ILIĆ

Edicija:

PROZA

Obim:

164 str.

Povez:

broš povez

Format:

12 x 19 cm

Godina izdanja:

2022

ISBN:

978-86-6029-602-5