Ljubica Verbič: „Hrast i kamen”

800.00 din.

DOSTUPNO

Edicija:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ljubica Verbič je autor koji se ne povodi lako za novotarijama. Ona je tihi, stameni, odgovorni i mudri pripovedač koji se bavi svojim junacima kako visinski, prateći njihov društveni život, tako horizontalno, prateći njihov porodični život i porodične odnose, ali i dubinski, zaranjajući u njihove najtananije zakutke duša, otvarajući ih pred čitaocima lagano kao Šeherezada i skidajući spoljašnje slojeve, jedan za drugim, kako bi otkrila samu suštinu moralnih vrednosti svojih junaka.
Ova prelepa storija daje jednu sasvim drugačiju sliku o Drugom svetskom ratu. Ovo nije priča o životu, ovo je život sam koji se desio i koji traje i duboko odzvanja u svima nama na ovim dinamičnim balkanskim prostorima.

Radovan Vlahović,
književnik

Razmišljanjima i pitanjima koja muče junaka romana Hrast i kamen Ljubica Verbič nam predočava težinu nacionalne tragedije i vodi nas kroz svevremenu Odiseju gde junak na kraju putovanja, poput književnika Miloša Crnjanskog, dostiže svoj povratak na Itaku gde ga postojano i gordo čeka onaj veličanstveni hrast koga krase koreni njegove istorije i kamen, kao simbol ovog sveta, prigrlivši ga i podarivši mu sigurnost.
Ljubica Verbič je autorka koja neguje realističnost u pripovedanju, istinitost u iskazu i uspela je da podari čitaocima jedno veličanstveno delo vredno saznanja o stradanju i junaštvu našeg naroda, o vremenima kada se drugačije živelo i kada se drugačije sanjalo. Ono što je najvrednije je svakako uspešnost i umešnost u slikanju tri jedinstva − pejzaža, čoveka i istorije.

Nataša Bundalo Mikić,
profesor književnosti

Edicija:

ROMAN

Obim:

312 str.

Povez:

broširani

Format:

21 cm

Godina izdanja:

2016

ISBN:

978-86-6029-280-5

Napomena:

ilustracije u boji / saizdavač