Dunja Brkin Trifunović: „Metalingvi­sti­­čka svest kod dece predškolskog uzrasta“

600.00 din.

DOSTUPNO

Edicije: ,
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ova knjiga objavljena je na osnovu konkursa za objavljivanje pr­vih knjiga mladih autora koji su raspisali Banatski kulturni centar Novo Miloševo i Grad Kikinda za 2022. godinu.

* * *

Deca – govornici srpskog jezika ovladavaju me­ta­ling­vističkim sposobnostima najčešće u veoma kom­pleksnoj jezičkoj okolini koju odlikuju dijale­kti, različiti jezički kodovi i idiomi. To se pose­bno ogleda u multinacionalnoj i multikulturalnoj sre­dini kakva je Vojvodina. Današnje generacije us­va­jaju govor i opismenjavaju se okruženi pametnim telefonima, tabletima i socijalnim mrežama, čiji se uticaj kod skoro svih stručnjaka iz oblasti prou­ča­vanja jezika, govora i komunikacije karakteriše kao loš. U knjizi je prikazano ispitivanje meta­ling­vističke svesti dece predškolskog uzrasta i imalo je za cilj da se dobije uvid u metalingvističku svest dece koja pohađaju pripremnu grupu vrtića.

* * *

Po izvršenom pregledu rukopisa „Metalingvi­sti­­čka svest kod dece predškolskog uzrasta“ au­tor­ke Dunje Brkin Trifunović, smatram da će ovo sve­­­obuhvatno istraživanje biti od velike koristi svim stručnjacima iz oblasti logopedije, ali i stru­čnja­cima i naučnicima iz oblasti lingivstike i psi­ho­lingivstike, a posebno na korist svima onima koji se bave obrazovnim aspektima dece pred polazak u ško­­­lu. Reč je o sveobuhvatnom radu kakvog trenutno nema, pa će njegovo objavljivanje omogućiti značajan napredak na polju ispitivanja, testiranja i tretma­na po­­­re­me­ćaja metalingivstičke svesnosti.

Prof. dr Neda Milošević, iz recenzije

Edicija:

PRVA KNJIGA / STUDIJE

Obim:

92 str.

Povez:

broš. povez

Format:

13 x 21 cm

Godina izdanja:

2022

ISBN:

978-86-6029-589-9