Milana Poučki: „Je li Andrić nadigran?”

800.00 din.

DOSTUPNO

Edicije: ,
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ova knjiga objavljena je na osnovu konkursa za objavljivanje prve knjige mladog autora koji su raspisali Banatski kulturni centar Novo Miloševo i Grad Kikinda za 2018. godinu. Odluku je doneo žiri u sastavu: Marija Tanackov (predsednik), Stanislava Hrnjak i Radovan Vlahović.

Urednik
Radovan Vlahović

Recenzenti
prof. dr Olivera Radulović
prof. dr Branko Tošović

Je li Andrić nadigran? Možda posmatrano kroz određeni aspekat i jasno definisan kontekst odgovor može biti potvrdan, ali u sveobuhvatnoj slici sveta i svemira – ne. Andrić nije nadigran! Nadigrani su oni koji su dopustili da ga pogrešno razumeju i tumače, te su postali žrtve mržnje, loše energije i ružnih misli. Nadamo se da će se osvestiti, a za njihovo dobro molimo se rečima:

Ja sam ponekad silazio u ponore za koje ne na­la­zim imena ni hrabrosti da ih opišem. I patio sam – niko ne zna i ne sluti koliko – pre silaženja, u ponoru, i po izlasku iz njega. Ne znam zašto ni čemu sva ta patnja. Kome tre­ba ovaj bol za koji ne nalazim nikakva objašnje­nja? I sve neka je prosto, samo da jednog dana ne ostanem zauvek u nekom od tih ponora.

Shvatiće: Lepše je na sunčanoj strani. Andrić je to znao i u trenucima kada su iskušenja bila velika, a izlaz se činio nepostojećim.

Milana Poučki

Edicija:

PRVA KNjIGA / STUDIJE

Obim:

232 str.

Povez:

broširani

Format:

14 x 21 cm

Godina izdanja:

2018

ISBN:

978-86-6029-389-5