Milana Poučki: „Je li Andrić nadigran?”

800.00 din.

DOSTUPNO

Edicije: ,
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ova knjiga objavljena je na osnovu konkursa za objavljivanje prve knjige mladog autora koji su raspisali Banatski kulturni centar Novo Miloševo i Grad Kikinda za 2018. godinu. Odluku je doneo žiri u sastavu: Marija Tanackov (predsednik), Stanislava Hrnjak i Radovan Vlahović.

Urednik
Radovan Vlahović

Recenzenti
prof. dr Olivera Radulović
prof. dr Branko Tošović

Je li Andrić nadigran? Možda posmatrano kroz određeni aspekat i jasno definisan kontekst odgovor može biti potvrdan, ali u sveobuhvatnoj slici sveta i svemira – ne. Andrić nije nadigran! Nadigrani su oni koji su dopustili da ga pogrešno razumeju i tumače, te su postali žrtve mržnje, loše energije i ružnih misli. Nadamo se da će se osvestiti, a za njihovo dobro molimo se rečima:

Ja sam ponekad silazio u ponore za koje ne na­la­zim imena ni hrabrosti da ih opišem. I patio sam – niko ne zna i ne sluti koliko – pre silaženja, u ponoru, i po izlasku iz njega. Ne znam zašto ni čemu sva ta patnja. Kome tre­ba ovaj bol za koji ne nalazim nikakva objašnje­nja? I sve neka je prosto, samo da jednog dana ne ostanem zauvek u nekom od tih ponora.

Shvatiće: Lepše je na sunčanoj strani. Andrić je to znao i u trenucima kada su iskušenja bila velika, a izlaz se činio nepostojećim.

Milana Poučki

Edicija:

PRVA KNjIGA / STUDIJE

Obim:

232 str.

Povez:

broširani

Format:

14 x 21 cm

Godina izdanja:

2018

ISBN:

978-86-6029-389-5