Nikola Vlahović Nikasso: „Devojke me jure : pesme i slike”

600.00 din.

DOSTUPNO

Edicija:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljivanje ove knjige podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Moj prijatelj Nikola Vlahović Nikasso je u nekim stvarima poseban. Posebnost je i njegova zagledanost oko i u sebe, i intuitivna spoznaja suštine, koju transponuje u pesme, ili slike.

Dragan Batinić

Multimedijalni umetnik, čija je knjiga poezije (koju je inače sam ilustrovao!) pred nama – čudo je za sebe. Nikola je sam sebi uzeo pseudonim Nikasso, iskreno i duboko je religiozan, aktivan je na Fejsbuku, četuje, komunicira preko interneta i mobilnog telefona, slika, ali i piše pesme, kao što i, iz odista nesvakidašnje vizure, beleži svoje neobične lirsko-meditativne zapise.

Slobodan Ivkov

Poput fovističkih divljih slikara, Nikaso stvara slike zadovoljavajući svoje potrebe za intenzivnim kolorističkim sklopom, za senzacijom koja će utoliti snažni slikarev poriv.

Sava Stepanov

Daleko od svakog zla ovaj tanani lirski glas Nikole Vlahovića Nikassa, oplemenjuje svet svojom vedrinom, širinom i bogobojažljivošću te čini da se svet vidi u svetlijim bojama.

Milica Jeftimijević Lilić

Treba podržati Nikolu Vlahovića. Njegovo bavljenje umetnošću je način života. Umetnost je za Nikolu sredstvo kojim se život stavlja u savladive kolotečine i tako se osvaja sloboda.

Marija Tanackov

Edicija:

SUNČAN DAN

Obim:

168 str.

Povez:

broširani

Format:

21 cm

Godina izdanja:

2019

ISBN:

978-­86-­6029-­452-6